Navijači Slobode i donatori poklonili užičkoj bolnici oko 800 knjiga

UŽICE-Biblioteka Zdravstvenog centra Užice je bogatija za oko 800 knjiga, koje su prikupljene tokom nedavne prijateljske i humanitarne utakmice između užičke Slobode i beogradskog Miljakovca.

Na tu utakmicu, između užičkog prvoligaša i beogradskog tima koji se takmiči u popularnoj Beton ligi i koji je poznat po organizovanju humanitarnih akcija, umesto da plate ulaznicu, navijači su pozvani da na užički stadion „Radomir Antić“ donesu knjige i doniraju ih ZC Užice.

Cilj te akcije je bio da se pacijentima svih uzrasta, a posebno najmlađima, na najleši način ispuni vreme tokom boravka u bolnici.

Pobeda Slobode protiv Mačve 2:1
Foto: ZooMUE

I navijači su se odazvali, pa je prikupljeno je oko 800 vrednih knjiga.

Dragan Marjanović, predsednik Upravnog odbora GFK Sloboda, kazao je da su se akciji, osim navijača, pridružili i drugi donatori.

„Sa zadovoljstvom smo prihvatili predlog ekipe Miljakovca i organizovali humanitanu utakmicu. Ona je završena rezultatom 1:1, ali to nije bitno, već to što je odziv sugrađana i ljubitelja fudbala bio veoma dobar i što su, sa velikom zadovoljstvom, učestvovali u toj akciji“, naveo je  Marjanović.

Zahvalivši se na donaciji, dr Altan Hamidović, zamenik direktora ZC Užice, ocenio je da je ta akcija bila odlično organizovana.

„Fond naše biblioteke je sada znatno bogatiji i sadržajniji, a poklonjene knjige pacijentima će skratiti vreme boravka u bolnici“, poručio je dr Hamidović.

Danas

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.