Nastavljena rekonstrukcija puta Bare – Kamena Gora

PRIJEPOLJE – Nakon zimske pauze, neimari užičkih Puteva nastavili su sa radovima na rekonstrukciji puta Bare – Кamena Gora, izgrađenog početkom osamdesetih godina prošlog veka. Minule jeseni u dužini od 2,2 kilometra puta, urađeni su zemljani radovi i drenaža, a ovog proleća biće sanirano još 2,5 kilometara, od planiranih devet i po kilometara saobraćajnice koja će ukupno sa završnim slojem asfalta koštati više od 350 miliona dinara. Novac je u celosti obezbedila država preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kada radovi budu okončani meštani Kamene Gore i sela koja gravitiraju ka ovom području dobiće modernu saobraćajnuicu, a turisti imaće znatno lakši prilaz do nadaleko čuvenog Svetog bora.

– Sanacija ovog puta vratiće Kamenu Goru u život. Ljudi su već počeli da se iseljavaju iz Kamene Gore, jer nisu imali bezbedan put i prilaz do svojih kuća. A turisti su nas zaobilazili. Sada se sve to menja, i nadam se da dolaze bolji dani za naš kraj – kaže Željko Kijanović meštanin Kamene Gore i predsednik Udruženja građana „Majkina duša“.

Pored putne infrastrukture, stabilno snabdevanje vodom i strujom osnovni su preduslovi za razvoj svakog kraja, pa i Кamene Gore. Predsednik opštine Drago Popadić zahvalan je državi što je obezbedila novac da se rekonstruiše ova saobraćajnica, jer za lokalnu samoupravu to je bio veliki zalogaj.

Radovi na putu Bare Kamena Gora
Foto: PPMEDIA

– Opština ovo iz svog budžeta ne bi sama mogla da uradi, zato sam zahvalan, na pomoći, državi i predsedniku Aleksandru Vučiću. Ovaj putni pravac nam je višestruko bitan, i zbog turizma a i zbog poljoprivrede. Ka ovom kraju gravitiraju i mnoga sela i svi oni će koristiti ovaj put – ističe Popadić.

Kamena Gora, slovi za jedno od najlepših prijepoljskih sela. Pored puta koji će dobiti, meštani su se organizovali i sakupljaju novac za popravku starog vodovoda.

– Meštani Kamene Gore, a i oni koji imaju vikndice organizovali su se i sakupljaju novac da saniramo stari vodovod. Kada to završimo imamo obećanje i od lokalne samouprave da će pomoći i sagraditi novi vodovod, jer je vrlo važno da imamo uredno vodosnabdevanje – navodi predsednik MZ Kamena Gora Radoman Ćuković.

U narednih šest meseci planirana je rekonstrukcija saobraćajnice u dužini od 2,5 kilometra puta.

– Radi se potpuna rekonstrukciji puta, zbog toga dolaziće i do kratkotrajnih obustava u saobraćaju. Biće izgrađeni i potporni zidovi i mostovi gde to bude neophodno – referiše upravnik gradnje užičkih Puteva Sabahudin Kozica.

PP Media

You may also like...