Nastavak radova na izgradnji gondole počinje 26.marta

ZLATIBOR-Radovi na zlatiborskoj gondoli nastavljaju se u drugoj polovini marta, izvođači su spremni za  gradnju početne stanice u centru Zlatibora, zaključak je sastanka održanog  u opštini Čajetina.26. mart definisan je kao datum početka radova kada će i predstavnici proizvođača opreme POMA biti prisutni.

Povodom planiranja dinamike radova na izgradnji početne stanice gondole, održan je sastanak kome su prisustvovali predsednik opštine Čajetina, direktor JP“Gold gondola Zlatibor“, predstavnici nadzora, članovi konzorcijuma izvođača radova na čelu sa kompanijom Jedinstvo sa kojima je opština Čajetina potpisala Ugovor o izgradnji ove najveće investicije.
Od naredne nedelje počeće i  radovi  na priključivanju najduže panoramske žičare na svetu na distributivni sistem električne energije,kada će biti nastavljeni i radovi na polaganju elektroenergetskog kabla do lokacije međustanice.
U međuvremenu se intenzivno radi na planiranju sledećih faza za koje se rešeavanje imovinsko-pravnih odnosa privodi kraju.
Direktorka JP“Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić veruje da će izgradnja ići u kontinuitetu i da će najvredniji projekat opštine Čajetina, koji je finansiran iz sopstvenih izvora, biti završen do kraja 2018. godine.

You may also like...