Naslednici (VIDEO)

UŽICE – Svaki roditelj želi da ga deca nadmaše na svim životnim poljima. Ali, kada je reč o uspešnim roditeljima, za naslednike to može ponekad da stvori i dodatni pritisak, ukoliko se bave istom profesijom kao njihove majke ili očevi.  Mirjana Dimitrijević i Milovan Vesnić, u svojim profesijama, pokazali su kako se nositi sa takvom vrstom pritiska.  Na radost i ponos svojih roditelja.

U svojoj zbirci trofeja Milun Vesnić ima 18 titula prvaka Jugoslavije , kao i 2 naslova prvaka Balkana. Kao prvi dobitnik dijamantske kacige ovaj Užičanin poneo je epitet najuspešnijeg automobiliste u nekadašnjoj zajedničkoj državi. Prvi trofej osvojio je1976.  samo deset dana nakon rodjenja sina Mikice. Iako ga je usmeravao ka drugim sportovima, nije prošlo mnogo vremena kako bi postalo jasno da će dobiti naslednika i na stazi.

Talenat , ali i veliku upornost Milovan Vesnić je pretočio u bezbroj nagrada, medju kojima je i 13 naslova državnog prvaka kao i 4 trofeja namenjena pobedniku Centralnoevropskog šampionata na kružnim stazama. Sam kaže daje još od malih nogu znao da će se baviti ovim sportom. Ipak, pred prvi nastup nije bilo lako, jer je otac Milun već tada bio rekorder po broju šampionskih titula.

Poput  svih ostvarenih očeva Milun svom sinu pruža bezrezervnu podršku, ali i nakon toliko sezona roditeljska briga ne jenjava.

Takmičenje nije strano ni Stojanki Dimitrijević i njenoj ćerci Mirjani. U centru Užica nalazi se njihov frizerski salon u kojem duže od dve decenije ulepšavaju žene ali i muškarce grada na Đetinji. Diplome i pehari samo su deo svedočanstva o uspešnosti u ovom poslu u kojem ćerka Mirjana, sigurnim korakom gradi svoj stil.

I Milovan i Mirjana su danas i sami roditelji. Ne znaju da li će njihova deca držati volan, odnosno makaze i češalj u rukama, ali znaju da će biti najzadovoljniji ukoliko i njihovi naslednici pronadju svoj put do sopstvene sreće.

You may also like...