Naše zeleno polje

 UŽICE-U toku decembra 2018. godine u Preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom “Naše zeleno polje” sprovedeno je sušenje uzoraka u skladu sa planiranim asortimanom i paletom proizvoda koji će biti ponuđeni tržištu.

 

  Preduzeće,čija je osnovna delatnost sušenje voća, odnosno proizvodnja proizvoda od sušenog voća, osnovalo je Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice u avgustu 2018. godine.

Uz podršku Ministarstva pravde, gradaUžica, Evropske unije i Turske agencije za razvoj i saradnju – TIKA nabavljen je veći deo opreme i stekli su se uslovi za kontinuiranu proizvodnju.

 

Ustanovljena je paleta proizvoda koju čini: čips od jabuke (u varijanti sa i bez dodatka cimeta), musli od crvenog voća (malina, jagoda i crvena ribizla) i sušena šljiva, kao i sušena kajsija, višnja, kruška i jabuka u obliku kriške.

 

„U prvom periodu, na početku 2019. godine, preduzeće će kupcima moći da ponudi samo prva tri navedena proizvoda i to u rinfuz varijanti, s obzirom da trenutno nemamo sredstava da obavimo zakonom predviđene mikrobiološke i nutritivne analize i ostalih proizvoda“,izjavio je PR Udrtuženja Cedomir Cicović.

U ovoj godini ,po njegovim rečima,u planu je koontinuirana proizvodnja i prodaja svih navedenih proizvoda, uspostavljanje stabilne mreže kupaca, implementacija i sertifikacija standarda neophodnih za izvoz (pre svega HCCP-a), kao i nastup i promocija proizvoda na sajmovima u zemlji i okruženju.

You may also like...