Narodnoj biblioteci Užice 3D štampač

UŽICE – Narodna biblioteka Užice jedna je od pet biblioteka u Srbiji koja je osvojila 3D štampač u okviru projekta “Digitalni građanin” koji je pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM iz Hrvatske, uz podršku Googla, a čija ideja je da se biblioteke transformišu u centre za razvoj digitalnih kompetencija, znanja i veština dece i odraslih. 

U prvu fazu projekta uključeno je 20 biblioteka iz Srbije, a svaka od biblioteka je dobila dvadeset Micro:bit uređaja i pet BOSON – uradi sam setova. Narodna biblioteka Užice u saradnji sa osnovnim školama „Nada Matić“, „Dušan Jerković“  i „Stari grad“ organizovala je 15 edukativnih radionica  koje je  pohađalo preko 300 učenika četvrtog, šestog i osmog razreda.

Uspešnost, kvalitet i brojnost održanih obuka i radionica bili su uslov za dobijanje 3D štampača.

Planirano je da se tokom letnjih radionica realizuje obuka za sve zainteresovane, a dogovoren je i nastavak saradanje sa osnovnim, srednjim školama i Pedagoškim fakultetom. Grad Užice odobrio je sredstva za realizaciju projekta „Budućnost je počela!“ – elementarijum, robotika i programiranje u okviru kog će se praviti programi za lego robota.

InfoERA

You may also like...