Narodna stranka: Gasni objekti Užice gasa nemaju upotrebne dozvole (VIDEO)

UŽICE – Narodna stranka Užice podnela je prijavu i Zahtev za hitan inspekcijski nadzor Ministarstvu rudarstva i energetike, sektoru za inspekcijski nadzor i odeljenju za inspekciju opreme pod pritiskom, a na pitanje da li gasni objekti „Užice gasa“ na teritoriji Užica imaju upotrebne dozvole dobijen je odgovor da samo deo gasnih objekata ima upotrebne dozvole i to oni kojima upravlja JP „Srbija gas“, rekla je predsednica Gradskog odbora ove stranke Ivana Parlić.

„Naša sumnja se nije odnosila na merno-regulacione stanice kojima upravlja JP „Srbijagas“, već na one koje je izgradilo i kojima upravlja a.d. „Užice gas“, rekla je Parlićeva

Foto: ZooMUE

Parlićeva dodaje da u Obaveštenju o postupanju po podnesku, piše da je izvršen vanredni inspekcijski nadzor.

„Prema našim saznanjima na teritoriji grada Užica upotrebne dozvole imaju samo one stanice kojima upravlja JP „Srbijagas“, tako da osnovano sumnjamo da stanice „Užice gasa“ nemaju upotrebne dozvole, odnosno da su nelegalno puštene u rad“, ističe predsednica Gradskog odbora Narodne stranke.

Ova stranka dobila je i odgovor da je za deo merno regulacionih stanica podnet zahtev za ozakonjenje objekata.

Foto: ZooMUE

„To znači da u trenutku puštanja u rad nisu imali upotrebne dozvole, niti ih imaju danas“, objašnjava Parlićeva.

Narodna stranka Užice danas podnela je zahtev republičkom inspektoru opreme pod pritiskog g. Mlađi Šuši, da dostavi zapisnik sa inspekcijskog nadzora, kao i tačan spisak merno regulacionih stanica koje nemaju upotrebne dozvole.

„Prema Zakonu o planiranju i izgradnji, sve dok objekat nema upotrebnu dozvolu on je ili nepostojeći ili u izgradnji. Gasni objekti koji nemaju upotrebnu dozvolu su nezakonito pušteni u rad, što predstavlja kršenje zakona i izazivanje opasnosti po bezbednost građana Užica. Sumnjamo i da je nedavna eksplozija u Krčagovu upravo posledica takvog nesavesnog i protivzakonitog postupanja „Užice gasa“, kaže Parlićeva.

Iz Narodne stranke napominju da se neki gasni objekti nalaze u osnovnim školama i vrtićima.

„Republičkom inspektoru smo postavili i pitanje da li distributivni vod gasa prema Belim Zemljama ima upotrebnu dozvolu i prema našim saznanjima, to nije slučaj. Takođe, tražili smo i spisak objekata koji su u postupku ozakonjena, kao i datume kada je pokrenut sam postupak i ko ga je inicirao“, objašnjavaju iz ove stranke.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.