Naredbe zbog vanrednog stanja u Čajetini

ČAJETINA – Štab za vanredne situacije opštine Čajetina doneo je naredbe u skladu sa Odlukom o uvođenju vanrednog stanja Predsednika Republike Srbije i mera Vlade Republike Srbije donetih na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja.

Prekida se rad Predškolske ustanove “Radost“, svih Osnovnih škola i Srednje škole na teritoriji opštine Čajetina.

Skraćuje se radno vreme ugostiteljskih objekata (restorani, kafići, barovi i ostalo) i trgovinskih radnji od 8 do 20 časova, a u ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše 50 lica.

Prekida se rad sportskih hala, teretana i svih drugih sportskih objekata u Čajetini i u naseljenom mestu Zlatibor.

Dežurni telefoni za pozive građana u Čajetini su u Domu zdravlja 031/3831-224 i 031/3831-916, na Zlatiboru Ambulanta Zlatibor 031/841-279 i Epidemiolog Užice 064/8577-507 i 060/8577-51.

Za sva lica koja su bila u inostranstvu, a koja imaju tegobe (povišena temperatura, kašalj, kijavica) obavezno je javljanje na navedene telefone.

Sve ostale informacije vezane za proglašeno vanredno stanje mogu se dobiti na telefon Turističke organizacije Zlatibor broj 031/845-103 u vremenu od 8 do 20 časova.

Doneta je i naredba o pojačanom nadzoru inspekcijskih službi, nad svim objektima zatvorenog tipa i kontrola poštovanja radnog vremena u skladu sa ovom naredbom, kao i pojačan nadzor nad držanjem domaćih životinja (konja, goveda, pasa i dr.) a sve u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i odlukom o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji opštine Čajetina;

Naređeno je i angažovanje poverenike civilne zaštite u Mesnim zajednicama opštine Čajetina oko pružanja pomoći staračkim i samačkim domaćinstvima u dopremanju hrane i lekova.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.