Naredba iz Užica: Racionalno s vodom, zabranjeno zalivanje!!

UŽICE – Gradsko veće grada Užica donelo je Naredbu kojom se upozoravaju građani da pijaću vodu koriste racionalno i isključivo za svrhe za koje je namenjena. Ovom naredbom  zabranjeno je korišćenje vode za zalivanje dvorišta, bašti, voćnjaka, poljoprivrednih useva i dr.

 Proteklih dana, a prema najavama i u narednom vremenskom perodu bićemo suočeni sa visokim dnevnim temperaturama i sušom, pa je smanjenje količine vode na izvorištima kako gradskog, tako i seoskih vodovoda vrlo izvesno. Sadašnje rezerve vode su dovoljne za redovno snabdevanje, ali ukoliko se nastavi nenamensko korišćenje pijaće vode za zalivanje useva, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu, one mogu biti ozbiljno umanjene. 
Gradsko veće apeluje na građane da budu odgovorni i svesni teškoća koje grad ima zbog korišćenja alternativnog vodozahvata Sušička vrela i ograničenih količina vode na njemu. Jedino namenskim i racionalnim korišćenjem pijaće vode možemo sprečiti redukcije u isporuci pijaće vode, kao i kvarove na vodovodnoj mreži do kojih dolazi zbog smanjenog dotoka vode.

Veće je zadužilo JKP „Vodovod“ i Gradsku upravu za inspekcijske poslove i komunalnu policiju da preduzmu sve zakonom i gradskim odlukama predviđene mere, uključujući i kažnjavanje onih koji ne poštuju Naredbu. Zakonom su predviđene novčane kazne u iznosu od 20.000 do 50.000 dinara, a gradska odluka predviđa i mogućnost isključenja sa vodovodne mreže korisnika koji ne poštuju ograničenja, odnosno nenamenski koriste pijaću vodu.

Veće  je na 36. sednici dalo saglasnost na jednostrani otkaz Ugovora o zakupu perona i poslovnog prostora na autobuskoj stanici u Užicu, na raspisivanje oglasa o o davanju u zakup perona i poslovnog prostora na autobuskoj stanici i zaključivanje Ugovora o zakupu. Usvojen je i predlog odluke o davanju saglasnosti na utvrđivanje novčane naknade koju gradski prevoznik plaća zakupcu perona i poslovnog prostora na autobuskoj stanici.

Članovi Veća su dali saglasnost na izmenu pravilnika o radu JKP „Vodovod“, kao i na izmene i dopune Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova i zadataka u JP „Direkcija za izgradnju“. 
ZooM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.