Naredba Gradskog veća za racionalno korišćenje vode

UŽICE – Gradsko veće grada Užica donelo je danas Naredbu kojom se upozoravaju građani da pijaću vodu koriste racionalno i isključivo za svrhe za koje je namenjena. Ovom naredbom zabranjeno je korišćenje vode za zalivanje dvorišta, bašti, voćnjaka, poljoprivrednih useva i dr.

Proteklih dana, a prema najavama i u narednom vremenskom perodu bićemo suočeni sa visokim dnevnim temperaturama i sušom, pa je smanjenje količine vode na izvorištima kako gradskog, tako i seoskih vodovoda vrlo izvesno. Sadašnje rezerve vode su dovoljne za redovno snabdevanje, ali ukoliko se nastavi nenamensko korišćenje pijaće vode za zalivanje useva, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu, one mogu biti ozbiljno umanjene.

Veće je zadužilo JKP „Vodovod“ i Gradsku upravu za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju da preduzmu sve zakonom i gradskim odlukama predviđene mere, uključujući i kažnjavanje onih koji ne poštuju Naredbu. Zakonom su predviđene novčane
kazne u iznosu od 20.000 do 50.000 dinara, a gradska odluka predviđa i mogućnost isključenja sa vodovodne mreže korisnika koji ne poštuju ograničenja, odnosno nenamenski koriste pijaću vodu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.