Narandžasti vikend u Užicu

UŽICE – Od petka do ponedeljka, nastaviće se akcija organizovanog prikupljanja kabastog otpada sa teritorije gradskih mesnih zajednica i gradske opštine Sevojno. Narandžasti kontejneri biće na istim lokacijama kao i prethodni put, a kako je najavljeno, organizovano prikupljanje kabastog otpada u seoskim mesnim zajednicama počeće u januaru.

Podsetimo, tokom prve akcije prikupljanja otpada 7,5 tona otpada je doveženo u Reciklažno dvorište Duboko, a oko 70 odsto pristiglog otpada može se svrstati u kabasti.

Stari nameštaj, dušeci, pokućstvo, bela tehnika, tepisi, zamenjena stolarija, tehnička oprema, auto gume i auto-plastika, gabaritna ambalaža i sve drugo što nije komunalni otpad, a glomazno je svrstava se u kabasti otpad i može se odlagati u narandžaste kontejnere.

Ukoliko iz bilo kog razloga, dinamika postavljanja kontejnera ne odgovara nečijim potrebama, kabasti otpad se može dovesti i lično na lokaciju Duboko, bez nadoknade, svakog radnog dana u intervalu od 7 do 14 časova. Ko se opredeli za ovu opciju, očekivanje je da svoj otpad sam istovari i razvrsta na lokaciji u za tu namenu postavljenim boksevima.

Informacije o terminima odvoza i lokacijama za odlaganje kabastog otpada mogu se dobiti na besplatnom broju JKP “Bioktoš”: 0800-031-030, dok se informacije o dopremi i načinu odlaganja otpada u Reciklažno dvorište, mogu dobiti na besplatnom broju JKP “Duboko”: 0800-031-032.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.