Najviše prijava za energetski ugrožene kupce stiglo iz Užica

UŽICE – Kako je za RTS izjavio pomoćnik ministra za elektroenergetiku, Milan Aleksić, tokom prvih mesec dana postojanja mogućnosti za podnošenje zahteva za status energetski ugroženog kupca najviše prijava stiglo je iz Užica. Slede Vranje, Novi Pazar, Sombor, Leksovac, Loznica, Čačak i Novi Sad.

Ukupni broj pristiglih prijava ocenjuje se kao iznenađujuće nizak, ali veruje se da je tome dorpineo i period praznika. U januare je popust na račune za struju, gas i dlajinsko grejanje ostvarilo 55 500 domaćinstava. Po donošenju Uredbe o energetski ugroženom kupcu, kojom je proširena lista korisnika koji mogu dobiti ovaj status, projektovana cifra prijavljenih domaćinstava iznosila je oko 190 000.

Novom uredbom omogućeno je direktno podnošenje prijava lokalnoj samoupravi u kojoj korisnik živi. Pravo na ostvarenje statusa imaju domaćinstva čiji je mesečni prihod po članu porodice niži od nivoa određenog uredbom, kao i u zavisnosti od imovinskog i zdravstvenog stanja. Za korisnike sa seoskih područja primarni kriterijum su mesečna primanja, a ne nekretnine kao do sada.

(izvor:RTS)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.