Najviše Ardaliona za Atelje 212 (video)

UŽICE-Nagrada Ardalion za najbolju predstavu 20.Jugoslovenskog pozorišnog festivala dodeljena je predstavi “Kazimir i Karolina” Ateljea 212 .

 Ova predstava osvojila je još pet Ardaliona i to za najbolju režiju Snežana Trišić,Nebojša Ilić za najbolju mušku ulogu,Jelena Đokić i Katarina Žutić podelile su ravnopravno nagradu za najbolju žensku ulogu,Darko Nedeljković za  scenografiju i Maja Mirković za kostimografiju u predstavi “Kazimir i Karolina”.

Festivalska publika u Užicu je predstavu Ateljea 212 ocenila najmanjom ocenom od 3,96.

kazimir i karolina“Kriterijumi stručnog žirija su različiti od kriterijuma publike.Ova predstava je veoma zahtevnog pozorišnog jezika i ono sto može da zbuni publiku je to što u prvom trenutku ne zna da li gleda dramu ili komediju.Ta ambivalencija i složenost pozorišnog jezika jedan su od najvećih kvaliteta ove predstave”, rekao je predsednik žirija 20.JPF teatrolog Ivan Medenica.

 

Vedran Živolić za ulogu Hemona u predstavi “Radni naslov Antigona Zagrebačkog kazališta mladih ” nagrađen je Ardalionom za epizodnu ulogu.

Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike “Ajdo Mujčinović” dodeljene su Jovani Gavrilović za ulogu  u predstavi “Razbijeni krčag”Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Specijalna nagrada dodeljena je autorskom timu za scenski dizaj u predstavi “Životinjska farma” u izvođenju Hrvatskog narodnog kazališta iz Rijeke.

 

Stučni žiri 20.Jugoslovenskog pozorišnog festivala sačinjavali su pored predsednika Ivana Medenice i reditelj Zlatko Sviben,teoretčar scenskog dizajna  Tatjana Dodić Dinulović,scenografkinja Mia David i reditelj Aleksandar Pejaković.

Nagrade Ardalion dobitnicima će biti uručene na matičnim scenama.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.