Najveće interesovanje za Medicinsku školu

UŽICE-Posle završenog drugog upisnog roka u srednjim školama u Užicu ima još slobodnih mesta.

 

 Najveće interesovanje u Užicu vladalo je za Medicinsku, Gimnaziju i Ekonomsku školu i one su u prvom upisnom krugu popunile sva mesta.
„Za razliku od ovih škola u Umetničkoj školi ostalo je nepopunjeno 21 mesto jer su se prvi put učenici upisivali preko liste želja.Tako da su i pored položenog prijemnog upisivali na primer kao prvu želju Gimnaziju a drugu Umetničku školu i onda su bili rangirani po prvoj želji i upisali Gimnaziju“ navela je Ljubinka Krvavac, rukovodilac Školske uprave Užice.
Ona je precizirala da je za drvorezbara nepopunjeno šest slobodnih mesta, za grnčara svih sedam, za konzervatora dva i tehničar za dizajn tekstila šest nepopunjenih mesta. Do popune ovih mesta je teško jer učenici koji nisu izašli na prijemni nego samo na završni ispit ne mogu se upisati u ovu školu.A oni koji su mogli da se upišu otišli su u druge škole.
Slobodnih mesta ostalo je i Tehničkoj školi “Radoje Ljubičić” 19 i to kod keramičara šest, ženski frizer jedno mesto i modelar 12 slobodnih mesta.U Tehničkoj školi ostalo je šest mesta za instalatera i 12 za tehničara reciklaže, ali i u sportskom odeljenju četiri mesta.Očekuje se da će sa drugim krugom doći do popune ovih mesta.
U  Čajetini  je ostalo dosta slobodnih mesta posebno u četvorogodišnjim zanimanjima.
“ I to smer turistički tehničar 11, finansijski šest, kulinarski osam, a kod trogodišnjih zanimanja za konobara i kuvara ima i više slobodnih mesta“, zaključila je Krvavac.
ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.