Najstariji košarkaški kamp u Čajetini do 7. avgusta

ČAJETINA – Košarkaški kamp Aleksandar Nikolić Zlatibor-basket u 47. izdanju se održava u dvorani Sportskog centra Čajetina. Kroz posebne košarkaške treninge će do 7. avgusta proći oko 200 učesnika iz celog sveta.

Posle godinu dana pauze zbog koronavirusa najstariji košarkaški kamp u Evropi ponovo se održava u dvorani Sportskog centra Čajetina. Kamp koji nosi ime legendarnog srpskog trenera i pionira košarke na ovim prostorima i ove godine je imao tehničkih poteškoća sa organizacijom zbog otežanih mogućnosti za putovanja, ali se nastavlja tradicija pokrenuta 1976. godine.

Košarkaški kamp
Foto: Zlatiborpress

„Ove godine smo primljeni u Čajetinu, za sebe mogu da kažem da sam Zlatiborac i nemam problem da se dogovorim sa ljudima iz Sportskog centra i košarkaškog kluba, sve su to moji stari prijatelji. Imamo odličnu saradnju najbolje uslove za trening koji mogu da postoje za jedan košarkaški kamp posvećen deci“, kaže direktor kampa Dušan Pavićević.

Rad kampa kroz koji je od osnivanja prošlo desetine hiljada igrača, među kojima su i najbolji sa ovih prostora je ove godine podeljen na četiri smene. Na kampu radi oko 50 učesnika po smeni, a deca dolaze iz celog sveta, najviše iz Rusije, odnosno iz klubova u Moskvi, Sankt Peterburgu i Tjumenu. Ideja je da deca koja su na različitom nivou košarkaške obučenosti tokom trajanja kampa budu zaokupljena košarkom.

Izvor i foto: Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.