Najstarija žena vozač u Užicu (video)

UŽICE – Večita rasprava o tome ko su bolji vozači, žene ili muškarci, traje i danas. Malo je žena koje se posle 70 odluče da produže svoju vozačku dozvolu, i naravno, da nastave da voze. Međutim, Stojnaka Starčević iz Užica, na pragu 80-te godine, i danas bez problema vozi, a planira i da sledeće godine produži svoju dozvolu.

Vozačku obuku završila je pre 45 godina. Daleke 1970-te godine Stojanka Starčević – Cola, položila je vozački isipt i još uvek vozi. Planira da sa svojim “Jugom” putuje i u buduće.
Danas se Stojanka i njen suprug zajedno prisećaju, kako su izgledale njihove vožnje. Naročito kada je učila da vozi, pa je vožnja u rikverc na kraju dana bila najveći problem.
Spašavala je svog supruga, kada se malo više popije, a policija čeka na putu.
I dok je svog supruga spašavala od policije, ona sa njima nije imala problema. Kaže da je nikada nisu ni zaustavili.
Vozi i danas bez problema, obično od Užica do Kadinjače, pa čak i “Juga” sa prikolicom.
Stojanka, koju svi zovu Cola, kaže da ima i naslednicu. Njena unuka Dunja, kojoj je najleši deo detinjstva, period kada je nju i njene rođake baka vozila na selo, sada joj je prava zamena.
Vozila je Stojnaka redovno do crnogorskog primorja, ali i naizmenično sa svojim suprugom, do tadašnje Čehoslovačke. Iako danas mnogi mladima zameraju na brzoj vožnji, i ona se oprobala u tome.

Sadašnja dozvola Stojanki važi do 8. marta sledeće godine i kako kaže, planira da je produži, bar na još tri godine.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.