Najmlađi Novovarošani zapalili olimpijski plamen (VIDEO)

NOVA VAROŠ – U Novoj Varoši održana je „Mala školska olimpijada“ koja je okupila oko 500 osnovaca i predškolaca. Prodefilovali su najmlađi novovarošani gradskim ulicama, a na trgu po ugledu na prave Olimpijske igre zapalili olimpijski plamen koji je kroz vekove pronosio fer plej i olimpijski duh. Takmičili su se na dva improvizovana poligona, u tri discipline.

Poligon sa loptama za skakanje, štafeta sa nošenjem jaja u kašici i poligon svestranosti specijalno su osmišljeni i prilagođeni najmlađima, a podrazumevaju različite agilne vrste kretanja.

„Uključujemo različite  vrste rekvizita, povlačenja, skakutanja i sitniju motoriku… Danas bi najmlađi trebalo da zavole sport i aktivnosti kako bi im sutra bili navika“, kaže Ermin Kurtović iz Sportskog saveza Nove Varoši.

Sportske aktivnosti su veoma važne u vremenima kada savremene tehnologije i društvene mreže odvajaju od prirode i aktivnosti, pa su ovakve manifestacije praznik, ističu iz škola. Bitno je i da se na manifestacijama kao što je ova olimpijada u kojoj je za pet godina učestvovalo oko tri hiljade dece predškolskog i školskog uzrasta do četvrtog razreda vidi potencijal za sport u Novoj Varoši.

„Mi se trudimo da svi građani bidu zadovoljni sportovima koji postoje u Novoj Varoši, ali pre svega da se najmađi u ovom uzrastu opredeljuju za sportove kojima mogu da se bave u našoj varoši“, kaže predsednik Sportskog saveza Nove Varoši.

„Malom školskom olimpijadom“ otpočinje i niz sportskih aktivnosti kao najava za 57. Međuopštinske omladinske sportske igre koje će biti održane 2020. godine u varošici na Zlataru i koje će okupiti oko tri hiljade sportista i učesnika.

You may also like...