Najlepše užičko dvorište (VIDEO)

UŽICE – Kada ljubav prema cveću spoje jedna vaspitačica i jedan lekar rezultat je najlepše dvorište u gradu. Dragica i Goran iz Užica sređuju ga već 12 godina i slobodno mogu da kažu da su sebi stvorili raj na zemlji.

Kada su se pre 12 godina doselili ovde, ovo je bila samo livada, a sada je to prava botanička bašta. Svaka biljka našla je svoje mesto. Da bi sve bilo ovako lepo potrebno je mnogo rada svakog dana.  

„Kada je loše vreme ja ustanem u šest sati i do devet ja plevim, zalivam i radim oko cveća. Ništa mi nije teško. Uveče dobijem upalu mišića, popijem brufen, ali ja sam srećna i zadovoljna i puno mi je srce“, počinje svoju priču kroz osmeh Dragica Đoković koja je odavno shvatila da je cvećarstvo njen posao, a ne samo hobi.

Biljke traže malo, a uzvraćaju višestruko. Dragica kaže da je najvažnija ljubav pa će i rezultati biti vidljivi.

„Ja hoću svakoj biljci da priđem, da je pomazim da joj prenesem svoju ljubav“, kaže Dragica.

Da ljubav pokreće sve dokaz je i jedan brest u dvorištu za koji su svi mislili da će se osušiti, ali je Dragica rešila da ga oživi. Svaki dan mu je pričala i grlila i tako 25 dana. A onda se desilo čudo.

„Kad sam posle 25 dana videla zelene male listove niko od mene nije bio srećniji“, prenosi svoju sreću i na nas ova vedra i nasmejana žena.

Na površini od 11 ari smestilo se više od 1000 sadnica raznog cveća, drveća i ukrasnog šiblja i trave. Svoje mesto u ovoj oazi našle su i patuljaste voćke, a zalutala je i sasvim dobro se snašla i jedna smokvа, a sa svakog putovanja stigne neka nova biljka.

„Ja sam fokusirana sao na lepe stvari, ako nešto nije lepo ja napravim da bude“, kaže žena koja zrači pozitivnom energijom.

Potpuni  ugođaj ovom dvorištu daju fontana i česma napravljena u starom bukovom drvetu. Dvorište porodice Đoković Tošović 2005. godine prvi put je zvanično proglašeno za najlepše na konkursu koji svake godine organizuje grad Užice.

„Kada bi svi krenuli iz svog dvorišta i zasadili samo po jednu biljku grad bi nam bio najlepši“, priča Dragica i ističe da je život sa cvećem mnogo lepši.

Na svakom mestu može narasti neki cvet. Uz malo ljubavi i pažnje zauzvrat dobijate neizmernu lepotu kakvu samo priroda može da da.  

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.