Najbolji sportski film Igra mog života

ZLATIBOR – Na jubilarnom 10. Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru posebna priznanja dobili su Siti grupa iz Niša za film Broj 1 – Dragan Pantelić, Vojko Korošec za film Školska košarkaška liga- sport sa hiljadama lica, kao i autor filma Novi Pazar, grad koji rađa šampione Sabahudin Topalbećirević.

Najbolji film je Igra mog života, reditelja Ivice Videnovića i autora Aleksandra Miletića. Upečatljiva filmska priča o jednom od najznačajnijih sportskih radnika i funkcionera na najvišim dužnostima u svetskoj federaciji. Maestralno je prikazana sudbina čoveka od mladog entuzijaziste , reprezentativca, trenera do lidera svetske košarke koje ostaje neizbrisivo svedočanstvo vremena.

Festival sportskog filma
Foto: zlatibor.org.rs

Nagradu za najbolji film o visokim moralnim vrednostima u sportu dobio je Dejan Nikolić za film Medalje za život: Od Mlave do Temze. Film govori o Željku Dimitrijeviću koji posle teške povrede pokazuje snagu i volju za uspehom i postaje olipmpijski pobednik u paraolipisjskoj disciplini bacanja čunjeva.

Za najbolji film o ličnosti u sportu nagrada je pripala Ilji Učitelju, reditelju ruskog filma Streljcov čiji junak se suprostavlja staljinizmu i političkim pritiscima sistema u kojem je živeo i koji je zahvaljujući svojoj fubalskoj genijalnosti postao ruski narodni sportski junak.

foto: zlatibor.org.rs

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.