Najbolji orkestar Bojana Ristića,Saša Krstić prva truba

GUČA –Najbolji orkestar 56. Sabora trubača u Guči je orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, dok je za prvu trubu sinoć proglašen Saša Krstić iz Zagužanja.

Na finalnom takmičenju najboljih trubača Srbije, za razliku od takmičenja majstora trube u petak veče kada su glasali i kapelnici orkestara, glasao je samo stručni žiri i to po evrovizijskom sistemu – saopštavajući poene od jedan do tri.

Nagrada za najizvornije muziciranje „Od zlata jabuka“ pripala je orkestru Janka Jankovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege.

sabor trubaci guca dragacevo

Beta (Života Popović)

Odlukom publike najbolji trubač, kome je pripala nagrada „Zlatna truba“ je Marko Gligorijević iz Duba.

Druga truba sabora je Stefan Mladenović iz Vranja, a treća Bojan Ristić iz Vladičinog Hana.

Drugi orkestar na finalnom takmičenju je orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja, a treći Božidara Nikolića Donje iz Grdelice.

Za najboljeg bubnjara je proglašen Slaviša Stamenković iz orkestra Siniše Stamenkovića iz Zagužanja, dok je nagrada za najboljeg basistu pripala Danijelu Krstiću iz orkestra Saše Pavlovića iz Pirota.

Najbolji tenorista je Igor Ristić iz orkestra Bojana Ristića iz Vladičinog Hana.

Orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja nagrađen je za najbolje odsviranu pesmu „Gora ječi“, dok je za najbolje odsvirano kolo nagrađen Siniša Kristić iz Zagužanja koji je odsvirao „Sinišino kolo“.

Tanjug

You may also like...