Najbolja srpska skijašica na pripremama na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR – Najbolja skijašica Srbije Nevena Ignjatović, osmoplasirana u alpskoj kombinaciji Svetskog kupa, nalazi se na pripremama na Zlatiboru.

„Ovog leta sam odlučila da se posvetim kondicionoj spremi, jer iako sam postigla dobre rezultate u prošloj sezoni, mogu da to podignem na viši nivo. Ovde sam zadovoljna uslovima, visina i temperatura mi u potpunosti odgovaraju,“ kaže Ignjatovićeva dodajući da sledeće godine, iako su je smatrali slalomašicom želi da „napadne“ i veleslalom i alpsku kombinaciju.

Njen trener, Slovenac Matic Jeraša, ističe da ekipa stručnjaka i trenere naporno radi i ništa ne prepušta slučaju, jer su zacrtani veliki ciljevi.

„U slalomu nismo više zadovoljni plasmanom medu prvih 30, želimo korak dalje, u alpskoj kombinaciji Nevena je objektivno među pet najboljih u svetu. Želimo da Nevena bude među pobednicima i da pokažemo da je Srbija skijaška nacija i ulaže u skijaški sport“, kaže Jeraš.

Predsednik Čajetine Milan Stamatović zahvalio se najboljoj srpskoj skijašici na promociji i popularizaciji sporta na nacionalnom i svetskom nivou.

„Nadam se da će Zlatibor dati doprinos da Nevena ostvari željeni rezultat i da osvaja medalje. Nama i jeste cilj i zadatak da Zlatibor sačuvamo za sport i zdravstveni turizam kako naši sportisti ne bi morali da odlaze u inostranstvo na pripreme“, poručuje Stamatović.

Skijašica se u Avantura praku družila sa decom sa Kosova i iz Krajine.

 

 

You may also like...