Najbolja sezona na Torniku

TORNIK-Od početka letnje sezone do danas ostvarena je duplo veća poseta planinskim centrima u Srbiji pa su, u odnosu na prethodnu sezonu, postali jedni od najtraženijih turističkih destinacija.  Tako je i u ski centru Tornik koji beleži do sada najbolju sezonu.

 

Zima je bila blagorodna, sa dosta snega i duga, prava za ljubitelje zimskih sportova, a zahvaljujući novim sadržajima i leto protiče u istom duhu.
 O tome Bojana Božanić, upravnica ovog centra, kaže: „Ono što je zanimljivo za Tornik jeste to što stvarno ima sadržaja gde ljudi mogu da provedu ceo dan i da se odmore, pri tom ne misleći o tome da li će deca izleteti na put i slično, a imaju mogućnost da koriste i naša igrališta, teren za mini golf, multifunkcionalni teren… tornikOno što je ove godine zaista veliki hit su četiri biciklističke staze, staza za „mauntin kart“ koja je prošle godine bila dosta kraćaa ove godine ide od samog vrha i predstavlja odličnu atrakciju. Isto tako smo ove godine uradili stazu za ekstremni biciklizam pa je ove godine u julu odražano međunarodno takmičenje u daunhil spustu. U narednom periodu Skijališta Srbije planiraju da nabave i nekoliko bicikala i opremu za daunhil spust, tako da očekujem da će naši partneri ove godine, Klub „Ful kontrol bajk“ iz Novog Sada, da nam pomognu u obuci naših korisnika, kao što su to činili i dok se radila ova staza.“
Bob na šinama, šestosedna žičara i tjubing staza su i dalje izuzetno popularni. Nadležni u JP „Skijališta Srbije“ se staraju da osmisle lepe nagrade za korisnike tako da je pre nekiloko dana i mlada Mia Bogdanović, koja živi u Pekingu, a deo svog odmora provodi na Zlatiboru, za ostvarenu 30.000-ditu vožnju na planinskim centrima Srbije dobila bicikl upravo na Torniku.
Za ski-centar Tornik su ove godine izdvojena sredstva za nove sadržaje kao što su zip-lajn i avantura park, a sa njihovom gradnjom će se krenuti nakon završenog tendera koji je raspisan za izvođače radova. 
U novoj zimskoj sezoni, kaže Bojana Božanić, biće ponuđene i staze za nordijsko skijanje, što će značiti ne samo ljubiteljima ovog sporta već i  smučarskom klubu koji godinama postiže zapažene rezultate.
 Zlatiborpress
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.