Najbolja rukometašica sveta u Čigoti (VIDEO)

ZLATIBOR-U Specijalnoj bolnici Čigota u nastavku akcije “Olimpijsko srce “ boravile su bivše rukometašice Svetlana Kitić i Ljubinka Janković.

Svetlana Kitić ,koja je 1988. Dobila titulu najbolje rukometašice sveta a 2010. godine proglašena za najbolju rukometašicu sveta svih vrema,odigrala je za reprezentaciju Jugoslavije 202 utakmice i postigla 900 pogodaka.

Najznačajnije medalje koje je sa reprezentacijom osvojila su bronzana na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj 1982.,sebrna na Olimpijadi u Moskvi 1980.,zlatna na Olimpijadi u Los Anđelesu 1984.godine.

Na Zlatibor je stigla ,kako kaže ,posle 20 godina po drugi put ,zahvaljujući akciji Olimpijskog komiteta i Čigote.

“Ja ovde uživam toliko das am odlučila da ću ubuduće bar jednom godišnje dolaziti na Zlatibor.Ovde je božanstveno.Ponovo sam pronašla ,na neki način,sebe i svoj mir.Uživam u predivnom ambijentu,divnim ,ljubaznim i dobronamernim ljudima u Čigoti i na samom Zlatiboru.Spa centar je odličan,hrana je vrhunska i nadam se da će i ostale moje kolege uživati kao što smo uživale ljubinka i ja” ,rekla je Kitićeva za ZOOMUE.

Ljubinka Janković je takođe igrala za reprezentaciju Jugoslavije .Na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. osvojila je zlatnu medalju,a u Seulu  1988. bila je četvrta.Na Svetskom prvenstvu igrala je 1986. kada  je Jugoslavija osvojila šesto mesto.U klubskoj karijeri igrala je za Radnički iz Beograda.
Jankovićeva priča da je uživala u vremenu provedenom u Čigoti I na Zlatiboru.

“Bez obzira na kišu imala sam dane ispunjene šetnjama,plivanjem.Imala sam i lekarske preglede i terapiju.Prezadovoljna sam.Posebno sam srećna što sam 10 dana provela družeći se ponovo sa Cecom Kitić.Divno nam je bilo.Kao da godine nisu između nas” ,naglašava za ZOOMUE Jankovićeva.

Akcija “Olimpijsko srce” traje do Olimpijade u Tokiju 2020. godine.

You may also like...