Najbolja godina u istoriji postojanja Valjaonice aluminijuma (video)

UŽICE-Valjaonica aluminijuma Impol Seval ove godine ostvaruje najbolje poslovne rezultate u istoriji fabrike,izjavio je generalni direktor Impol Sevala Ninko Tešić povodom  Dana društva.

valjaonica-aluminijuma1„U poslovnoj 2015. godini, ostvarili smo rekordnu proizvodnju u hladno valjanom programu od 51.005 tona i dobit od 7,5 miliona evra. Ovogodišnji rezultati ukazuju da će 2016. biti najbolja u istoriji fabrike. Ukupna proizvodnja je za 1,96 odsto  veća od plana, a  dobit će ići u reinvestiranje,a ne u dividendu. Počela je i realizacija novog investicionog ciklusa, za koji je ukupno planirano 59 miliona evra. Najznačajnija investicija odnosi se na livničke kapacitete i toplu valjaonicu, a ovim ulaganjem će se proizvodnja hladno valjanih proizvoda povećati sa sadašnjih 51.000 tona na 95.000 tona u 2025. godini, čime će Impol Seval ući u red renomiranih evropskih valjaonica aluminijuma srednjeg kapaciteta i obezbediti stabilnost poslovanja na duži rok“, rekao je  Tešić.

Predsednik Upravnog odbora grupe Impol  Jernej Čokl istakao  je  da je Impolova vizija i strategija do 2025.godine ambiciozna i da će Impol ,okončanjem kupovine TLM Šibenik,postati najveći prerađivač aluminijuma na Balkanu.

„U ovom trenutku sistem proizvodi preko 200.000 tona proizvoda godišnje,a plan je do 2025. godine je proizvodnja preko 400.000 tona i ostvarenje prihoda od 1,1 milijarde evra. U celokupan sistem biće uloženo oko 400 miliona evra ,a proizvodnja će se  još više bazirati  na potrebama automobilske industrije“, naglasio je Čokl.

Prosečna neto zarada za prvih devet meseci u Impol Sevalu iznosi 67.800 dinara, bez zarada menadžmenta.Danas povodom Dana društva,kada Impol Seval proslavlja 41 postojanja Valjaonice aluminijuma i 14 godina od privatizacije,svim zaposlenima isplaćena je jubilarna nagrada u iznosu od 18.330 dinara.

You may also like...