Nagrada Užicu za unapređenje položaja slepih i slabovidih osoba

UŽICE – Za uspešnu saradnju i veliki doprinos unapređenju položaja i afirmaciji slepih i slabovidih osoba Grad Užice nagrađen je priznanjem Saveza slepih Srbije. Povelju, koja se dodeljuje povodom 75 godina Saveza slepih Srbije i 50 godina biblioteke za slepe “Dr Milan Budimir” u ime Grada primio je Ratko Trmčić, član Gradskog veća za društvene delatnosti.

“Jedna izreka kaže: „Može da služi na čast onima koji daju a ne pominju to, i onima koji uzimaju a ne zaboravljaju na to”. Mi to nismo i nećemo zaboraviti, zato ćemo se javno zahvaliti dobitnicima priznanja”, istakao je Milan Stošić predsednik Saveza slepih Srbije.

Prema njegovim rečima, Grad Užice nagrađen je kao odgovorna loklana samouprava, koja u saradnji sa Međuopštinskom organizacijom slepih i slabovidih efikasno rešava probleme slepih i slabovidih osoba i radi na unapređenju njihovog položaja.

Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava, patrijarh srpski gospodin Porfirije, nadbiskup i mitropolit beogradski Stanislav Hočevar i  predstavnici organizacija slepih i ustanova za slepe iz  Srbije.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.