Nacionalni kol centar za zdravstvene osiguranike i elektronski recepti (VIDEO)

UŽICE – Republički fond za zdravstveno osiguranje otvorio je Nacionalni kol centar gde osiguranici telefonskim pozivom mogu da dobiju sve neophodne informacije o svojim pravima iz zdravstvenog osiguranja.

Na broj 011 735 0 900 građani će dobijati opšte informacije: vrste prava i usluge koje mogu ostvariti, informacije o listama čekanja, polisama putnog i zdravstvenog osiguranja i informacije o karticama zdravstvenog osiguranja.

Sve informacije za lečenje u inostranstvu: o načinu podnošenja zahteva za lečenje, dokumentaciji, rokovima i procedudrama, odlučivanju i statusu predmeta mogu se dobiti na broj telefona 011 2053 683.

Pozivi se tarifiraju po cenama lokalnog poziva fiksne telefonije, a linije su otvorene su od 7,30 do 15,30 časova.

„Ovo je probna faza kol centra, a i dalje će svi zaposleni u filijali za Zlatiborski okrug i u svih devet njenih ispostava biti na raspolaganju našim osiguranicima za svaki vid podrške i pomoći“, kaže direktor filijale za Zlatiborski okrug Petar Todosijević.

On je naveo i da će izmenom postojećeg pravilnika od 1. marta biti ukinut papirni obrazac lekarskog recepta i postojaće samo elektronski.

„To će značiti da će osiguranici odlaziti sa svojom karticom zdravstvenog osiguranja kod izabranog doktora gde će im biti prepisivana terapija bez razlike da li se radi o akutnim ili hroničnim stanjima, a nakon toga će odmah moći u apotekama, sa kojima RFZO ima zaključen ugovor, da podignu terapiju“, navodi Todosijević.

On je dodao i da je do sada zaključen ugovor sa 11 apoteka u Zlatiborskom okrugu i da javni poziv za zaključivanje ugovora sa privatnim apotekama traje do 31. januara.

You may also like...