Na Zlatiboru rekordna ulaganja u putnu infrastrukturu

ČAJETINA-Opština Čajetina ove godine uložila je preko 500 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju puteva i ulica , izgrađeno je 70 kilometara novih a u rekonstrukciju postojećih puteva i ulica uloženo je 55 miliona dinara.

foto.opstina cajetina

“ Ovih dana intenzivno radimo na završetku nekoliko putnih pravaca na samom Zlatiboru. Radi se u ulici Sportova, od hotela Olimp do Studentskog odmarališta, a u toku je izgradnja ulice od hotela Tornik do pasarele preko magistrale, kao i nekoliko putnih pravaca u naselju Čolovića brdo. Asfaltirane su ulice u Šišovićima i u Šipoviku, a u planu je i rekonstrukcija još dve ulice u Čajetini. Intenzivno se radi u još nekoliko mesnih zajednica, Mačkatu, Dobroselici, Branešcima, Šljivovici. Imamo razloga za zadovoljstvo i očekujem da ćemo u narednih 15 dana uspeti da završimo sve planirane radove kada je u pitanju izgradnja puteva i ulica „, izjavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić.

foto.opstina cajetina


Đurić je najavio da je sledeće godine u planu rekonstrukcija i proširenje još četiri ulice sa tri na pun profil od šest metara, uz dva metra pešačke staze, a gde prostor dozvoljava i dva metra biciklističke staze.
U planu je izgradnja pešačke staze od početne stanice gondole do međustanice kod Ribničkog jezera, što će još više upotpuniti turističku ponudu Zlatibora.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.