Na Zlatiboru preko 12 hiljada gostiju provodi prvomajske praznike (video)

ZLATIBOR -Preko 12 hiljada gostiju i nekoliko hiljada izletnika provodi prvomajke praznike na Zlatiboru po lepom i sunčanom vremenu,izjavio je za ZOOMUE direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić.

 

“Ove godine pored tradicionalnog uranka i roštiljanja na padinama Zlatibora,gosti mogu i na Kraljevom trgu da uživaju u dvodnevnoj žurci na otvorenom na kojoj će nastupiti Tijana Dapčević,zvezde Granda,kao i kulturno umetnička društva i trubači.Prilagodili smo programe za sve goste”,kaže Đurić.

 

Đurić ističe da od početka godine Zlatibor beleži porast gostiju od 25 odsto u odnosu na prošlu godinu i da se taj trend nastavlja,posebno kada je reč o stranim gostima.

Stranih gostiju ima na ovoj planini u za vreme prvomajskih praznika,posebno iz zemalja iz okruženja.

U našoj  anketi gost iz Sloveniji ističe da je prvi put na Zlatiboru i da mu se toliko dopada ova planina da će je ubuduće sigurno češće posećivati.

Gošća iz Bjeline kaže da na Zlatibor dolazi svake godine ,posebno za prvomajske praznike i da je zadovoljna sadržajima i kvalitetom usluga na ovoj planini.

Zatiborci su danas promovisali i Sajam rakije u Šljivovici,koji je već osmu godinu tradicionalno održava  u ovom zlatiborskom selu.

Posetioci su na Kraljevom trgu mogli da vide kako se na tradicionalan način peče rakija u lampeku starom 100 godina.

“Kod nas u Šljivovici na nadmorskoj visini do 900 metara uzgajamo autohtone sorte šljive od kojih se pravi visokokvalitetna ,čista rakija,jer se šljive ne prskaju”,priča za ZOOMUE proizvođač rakije Milomir Milojević Gera iz Šljivovice.

 

Šljivovički Sajam domaće rakije održava se 2.maja  u ovom zlatiborskom selu.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.