Na Zlatiboru počeo XCross reli (VIDEO)

ZLATIBOR – Po prvi put u Srbiji se održava takmičenje u okviru XCross hard enduro svetskog šampionata. Domaćini su Zlatibor, Tara i Mokra Gora, a tokom četvorodnevne manifestacije svoju izdržljivost testiraće oko 150 motociklista iz celog sveta.

Takmičenje je startovalo na Zlatiboru, gde će se i završiti u subotu. Motociklisti će za to vreme proći oko 300 kilometara, vozeći preko terena koje odlikuju šumoviti reljef i mnoštvo stena.

„Nisam imao prilike da se naviknem na teren, s obzirom da sam doputovao kasno sinoć. Pretpostavljam da će biti teško, pogotovo zbog stenovitih delova“, rekao je David Šotka, poljski takmičar.

Takmičenje je otvoreno prologom, tj. kvalifikacionom vožnjom tokom koje su vozači prelazili prepreke postavljene na stazi.

„Ušli smo u ovu priču pre osam godina, iz čistog entuzijazma. Nismo mogli ni da pretpostavimo da ćemo u nekom trenutku biti domaćini trke svetskog šampionata“, rekao je organizator, Branislav Đurić.

Proslavljeni takmičar i glavni promoter trke na Zlatiboru, Grejem Džarvis, ističe da mu, kao Britancu, veoma odgovara činjenica da je teren nakvašen posle obilnih kiša.

Prolog na XCross reliju na Zlatiboru
Foto:ZooMUE

„Ne sumnjam da će biti veoma dobro takmičenje. Video sam veći deo terena na kojem ćemo voziti, ima raznih izazova“, kaže Džarvis.

Među učesnicima ima i pripadnica lepšeg pola.

„Prvi put sam u Srbiji. Biće teško, takmičiti se sa momcima u profi klasi, ali potrudiću se da budem što uspešnija“, rekla je španska takmičarka, Sandra Gomez.

Prvo ovogodišnje takmičenje održano je u Izraelu, a Srbija se našla među osam država u kojima će se voziti trke XCross šampionata sveta.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.