Na Zlatiboru počela druga faza projekta „Planinski doručak“

ZLATIBOR – U okviru projekta Međuopštinske saradnje, koju sprovodi Regionalna razvojna agencija Zlatibor, a finansira američki Program održivog lokalno-ekonomskog razvoja, na Zlatiboru organizovana je Radionica za kreiranje okvira o specijalizaciji gastronomske ponude Zlatibora – kreiranje „Zlatiborskog doručka“, koji će nositi Žig garancije kvaliteta „Planinski doručak“. Radionica je organizovana u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor.

 

Uz finansijsku podršku USAID projekta održivog lokalnog Projekta održivog lokalnog razvoja, Regionalna razvojna agencija Zlatibor je 31. januara ove godine završila prvu fazu projekta „Regionalni lanac vrednosti na području međuopštinske sardnje“. Reč je o projektu koji je obuhvatio analizu turističkog sektora kao najvećeg potencijala koji zbog svoje kompleksnosti ima velike mogućnosti da porži mala i srednja preduzeća.

U drugoj fazi projekta, koja je počela  na Zlatiboru, sprovodiće se radionice za kreiranje okvira o specijalizaciji gastronomske ponude Zlatibora, Zlatara, Tare, Priboja, Prijepolja, koji će nositi Žig garancije kvaliteta „Planinski doručak“. On će se pripremati prema određenom setu pravila, i kao takav će biti zaštićen u Zavodu za zaštitu intelektualne svojine. Radionice će voditi autor i voditelj tv emisije „Gastronomad“, Nenad Gladić, u svetu gastronomije poznat kao „Lepi brka“.

Projekat se sprovodi u saradnji sa lokalnim gastronomima uz podršku kolsuntanata sa nacionalnog nivoa, kao i podršku proizvođača tradicionalnih proizvoda koji će se koristiti za pripremu planinskog doručka.

Zlatiborpress / ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.