Na Zlatiboru održana akcija „Šta treniraš „(video)

ZLATIBOR-Na Zlatiboru je  po prvi put održana sportsko-rekreativna akcija Šta treniraš  pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

 

Cilj ovakvih akcija ,koje su se do sada u okviru promocije sporta održale u 18 mesta u Srbiji I na kojima je učestvovalo 28 hiljada dece,je motivacija mladih za rekreativno bavljenje sportom I njihovo upoznavanje sa značajem sporta I zdravog načina života,izjavio je  Dane Korica iz Sportskog saveza Srbije.

“Želja Saveza je da se ovakve akcije održavaju tokom cele godine u  svim mestima u Srbiji.Opredeljenje naše zemlje je da pomogne razvoju sporta ulaganjem u mlade sportiste I kroz veću materijalnu pomoć onim lokalnim sredinama koje nemaju novca da same izgrade sportsku infrastrukturu”,ističe Korica.

Opština Čajetina I Zlatibor su požitivni primeri ulaganja u razvoj sporta ,tim pre što na ovoj planini svake godine borave na pripremama brojne sportske ekipe,koje će od naredne godine imati još bolje uslove za trening,najavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović.

“Ove godine iz budzeta opštine biće uloženo 16,5 miliona dinara za razvoj sporta.U toku je izgradnja jedne sportske hale za školske sportive,kao I dva nova fudbalska terena sa prirodnom travom,a u planu je izgradnja još 4 terena.Nadamo se d aće se uskoro naći I kupac sportske hale u stečaju Rašica na Zlatiboru.Narednu godinu na Zlatiboru će biti 10 fudbalskih terena,što predstavlja otvaranje mogućnosti za trening I pripreme još većeg broja klubova”,rekao je Rajović .

U akciji Šta treniraš učestvovalo je na Kraljevom trgu 19 sportskih klubova sa područja opštine Čajetina.

Organizatori akcije bili su Kulturno sportski centar Čajetina,Sportski savez opštine Čajetina I Turistička organizacija Zlatibor.

ZooM

 

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.