Na Zlatiboru ima turista, ali se očekuje više za 1. maj (VIDEO)

ZLATIBOR – Prema rečima ugostitelja na Zlatiboru, broj gostiju koji su odlučili da na ovoj planini provedu čitav period od Vaskrsa do 1. maja nije veliki.

Procenjuje se da najveći broj trenutnih gostiju Zlatibora boravi u sopstvenim apartmanima. Na broj turista u hotelima i u privatnom smeštaju utiče činjenica da je Vakrs porodični praznik, ali i još neke okolnosti.

„Vreme u aprilu bilo je veoma nestabilno, tako da verujem da mnogi još uvek kalkulišu šta će i kako će i za 1. maj. „, kaže privatni izdavalac, Samir Aslani.

Porast cene energenata, kao i cena hrane, uticao je i na promene u cenovniku smeštajnih jedinica, na šta treba dodati i činjenicu da je zbog hladnog vremena na Zlatiboru grejanje bilo neophodno i u aprilu.

Prema Aslanijevim rečima, cene variraju od 20 ili 30 evra u jeftinijem smeštaju do 50 evra u skupljem. Smatra da je konkurencija velika i da nema prostora za podizanje cena. Drugačijeg mišljenja su u „Hotelu Palisad“.

„Otprilike za oko 20 do 30 odsto su skočile cene smeđtaja. Ne samo kod nas, već na čitavom Zlatiboru“, smatra Dino Kozica, menadžer hrane i pića u „Hotelu Palisad“.

Mišljenja turista o cenama smeštaja takođe se razlikuju.

„Može svašta da se nađe. Moja supruga uvek uspeva da pronađe nešto povoljno, tako da smo mi zadovoljni izborom smeštaja. Kao i u svakom turističkom mestu, cene variraju“, rekao je jedan od turista.

Prema podacima iz Turističke organizacije Zlatibor, trenutna popunjenost hotelskih smeštaja je oko 80 odsto, a projekcija za 1. maj iznosi oko 90 odsto popunjenosti.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.