Na Torniku održan trkački Gold trejl (VIDEO)

ZLATIBOR – Na Zlatiboru je održan treći Gold trejl, trkačka priredba namenjena svima koji su fizički pripremljeni za ovakav događaj. Start i cilj bili su na ski stazi Tornik.

Čajetinac Dragan Ninčić učestvovao je na sve tri dosadašnja izdanja Gold trejl trke. Kako kaže, u njegovoj porodici to je učestala praksa.

„Ova trka bila je teža nego prethodne. Na prvoj trci zauzeo sam treće mesto, a sin je zauzeo tu poziciju na drugoj trci. Sada smo bili malo slabiji, bila je jača konkurencija. Nedavno sam sa ćerkom trčao i Beogradski maraton“, kaže Dragan Ninčić.

Gold trejl trka održana je na deonici dugoj ukupno 15 kilometara, a obuhvatila je uspon od 700 metara nadmorske visine. Od ukupno 120 učesnika, Miroslav Dukadinović bio je najbrži u muškoj konkurenciji, sa vremenom od sat i nešto više od 19 sekundi, dok je u ženskoj konkurenciji najsupešnija bila Natalija Ilić.

„U ekspanziji su trke, pogotovo ovakvog tipa. Sve je više učesnika, sve više ljudi bavi se sportom“, smatra Radovan Savić, organizator.

„Razlika u odnosu na prethodne godine je to što imamo samo jednu stazu, kao i samo mesto starta i cilja. Broj učesnika je veoma dobar, s obzirom na vremenske uslove, koji nisu bili baš povoljni, ali su bili dovoljno dobri za trčanje“, kaže Marko Džambasović iz Planinarskog kluba Tornik.

Za narednu godinu organizatori najavljuju i proširenje ponude trkačkih takmičenja na Zlatiboru, sa akcentom na ovu trku, ali i na tzv. nebesko trčanje.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.