Na putevima u Prijepolju 2019. godine troje poginulo

PRIJEPOLJE – Na području Policijske uprave Prijepolje u toku prošle godine evidentirano je 165 saobraćajnih nezgoda, tri osobe su poginule, 21 je teže, a 107 lakše povređeno.

Policija je provela 88 akcija pojačane kontrole saobraćaja – 10 međunarodnih, 29 regionalnih i 23 lokalne, a najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je neprilagođena brzina.

Otkrivena su 16.974 prekršaja, od kojih 7.497 prekršaja prekoračenja brzine, a iz saobraćaja su isključena 572 vozača koja su vozila pod dejstvom alkohola.

Kažnjeno je 2.546 vozača koji nisu koristili sigurnosni pojas i 1.238 koji su koristili mobilni telefon. Akcije će biti nastavljene i ove godine.

Kada je reč o narušavanju javnog reda i mira, broj prekršaja prošle godine smanjen je za 15,5 odsto u odnosu na 2018. godinu – u Prijepolju za 15,1 odsto, u opštini Priboj za 27,6 i u Novoj Varoši za 5,6 odsto.

Smanjen je broj prekršaja „nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje“ za 15, kao i broj prekršaja sa „elementima nasilja – vređanje, pretnja, vršenje nasilja, tuča i učestvovanje u tuči“ za 34 prekršaja.

Broj prekršaja tokom radnih dana manji je za 33, dok je broj prekršaja tokom vikenda smanjen za 29. Prekršajne prijave iz Zakona o javnom redu i miru podnesene su protiv 377 osoba, dok su u istom periodu 2018. bile podnete protiv 486 osoba.

Boljim rezultatima doprinelo je pojačano prisustvo pripadnika policije ispred ugostiteljskih objekata, diskoteka i objekata brze hrane gde se u kasnim noćnim satima okuplja veći broj građana, uglavnom mlađih, koji su često pod dejstvom alkohola.

Posebna pažnja posvećena je održavanju stabilnog javnog reda i mira u školama, kroz pojačane aktivnosti kako školskih tako i policajaca koji obilaze škole i njihovu okolinu.

Policijski službenici i u ovoj godini nastaviće sa preventivnim i represivnim
aktivnostima s ciljem očuvanja i unapređenja stabilnog javnog reda i mira i
bezbednosti građana na području Policijske uprave Prijepolje.

You may also like...