Na Kolovratu stomatološka ordinacija i laboratorija

PRIJEPOLJE – Nakon deset godina u Zdravstvenoj stanici u Kolovratu ponovo je počela sa radom laboratorija i stomatološka ordinacija.

Kolovrat stomatološka ordinacija
Foto: Alem Rovčanin

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić u društvu direktora Opšte bolnice Prijepolje Branka Gojakovića, direktora Doma zdravlja Elmedina Čičića i Aleksandra Lazića, direktora Zdravstvenog centra Užice obišao je ovu zdravstvenu stanicu kao i onu u Brodarevu.

Iz lokalne samouprave najavili su i nova ulaganja u cilju unapređenja zdravstvenih usluga u Prijepolju. Inače, stomatološke i laboratorijske usluge u Kolovratu koristiće nekoliko hiljada građana koji gravitiraju na ovom području.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popodić istakao je da su se potrudili da sve usluge dovedu do građana.

„Ono što je bitno za Kolovrat i Brodarevo jeste da smo uveli da su stomatološke ordinacije ponovo počeli da rade za sada privremeno, ali ćemo se boriti da one rade u punom kapacitetu tokom cele godine. Što se tiče laboratorija, opština nije učstvovala direktno u novcu ali smo indirektno dali značaj”, kazao je Popadić.

Direktor Opšte bolnice Prijepolje Branka Gojaković je istakao da će od danas građani moći da urade komplet laboratoriske analize, što će umnogome olakšati građanima Kolovrata i ostalih mesta koje gravitiraju ka ovoj ambulatni, a rasterećena će biti i laboratorija u Prijepolju.

Kolovrat laboratorija
Foto: Alem Rovčanin

„Danas će početi i laboratoriji u Brodarevu da radi isti analize, neće više morati da idu 25 kilometara da ih urade, već će sve moći u svom mestu”, kazao je Gojaković. On zahvalio predsedniku opštine na dosadašnjoj pomoći bolnici u Prijepolju.

„Mi smo u toku procesa nabavke stuba za laparaskopiju što je najveća investicija u našoj bolnici vrednosti 8,5 miliona dinara”, rekao je Gojaković. Opšta bolnica Prijepolje radi na aktiviranju rada skenere, krenula je edukacija rendgen tehničara i radiologa.

Inače, nabavka aparata za laboratoriju je donacija firme Adok, a u nabavci ostale opreme učstvovala je lokalna samouprava i Zdravstveni centar Užice.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Aleksandra Lazića rekao je da se trude i zalažu da se zanovi oprema, da se omoguće nove analize i dostupnost pacijenata.

Kolovrat stomatološka ordinacija
Foto: Alem Rovčanin

„Drago mi je da u Prijepolju postoje zdravstvene stanice Kolovrat i Brodarevo koje su servis lokalnom stanovništvu, što rasterećuje i bolnicu i Dom zdravlja. Nije to mali broj, u Kolovratu je prijavljeno negde oko 5 500 opredeljenih pacijenata”, kazao je Lazić.

On je apelovao na povratak lekara u svoje matične ustanove i gradove.

Direktor Doma zdravlja Prijepolje dr Elmedin Čičić rekao je da zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave i ZC Užice stanovnici Kolovrata i Brodareva će imati ponovo tu privilegiju da koriste stomatološke usluge u svom mestu.

„To je veliki benefit jer su ljudi iz ovih naselja dugo godina tražili da se započne rad stomatoloških ordinacija. Lokalna samouprava je obezbedila sredstva za plaćanje lekara i stomatoloških sestri”, kazao je Čičić.

PP MEDIA

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.