Na Carini počela izgradnja novog vrtića (VIDEO)

UŽICE – Na Carini, u neposrednoj blizini Gradskog bazena, započeli su radovi na izgradnji novog vrtića. U prvoj fazi izvodiće se radovi na zidanju i postavljanju krovne konstrukcije.

Gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, istakla je da je veliki broj dece u gradu na listi čekanja, stoga će ova investicija biti veoma značajna. Takođe, najavljeno je proširenje postojećih kapaciteta, među kojima će biti i adaptiranje prostorija, poput Kulturnog centra u Sevojnu, kao i Studentski centar u Krčagovu i prostorija u OŠ Dušan Jerković.

„Položili smo kamen temeljac za objekat noog vrtića. Izvođač je Stim gradnja iz Beograda, koja će za narednih 120 dana izgraditi i ukroviti objekat. Pronađena je lokacija i obezbeđeno 50 miliona dinara za prvu fazu radova. Ako sve bude po planu, za narednu godinu ćemo obezbediti sredstva za unutrašnje radove i opremanje objekta“, istakla je gradonačelnica.

Direktorka Predškolske ustanove Užice, Veselinka Jovanović, istakla je da bi nova predškolska ustanova mogla da prepolovi broj dece koja su na čekanju za boravak u vrtićima, a kojih je oko 400.

„Izgradnjom ovog objekta dobićemo prostor koji će moći primiti oko 200 mališana, a najavljenim proširenjem kapaciteta smestićemo oko 70 mališana najmlađeg uzrasta, godišta od 2018. do 2021, a upravo za tim uzrastima vlada najveća potreba za smeštajem u vrtićima“, kaže Jovanović.

Druga faza radove krenuće naredne godine.

„Zalili smo četvrtinu ukupnog obima temelja. Otprilike, mesec dana će se raditi temelji, a po mesec dana će trebati i za prvi i za drugi sprat“, istakao je Dejan Gloginjić, vlasnik firme koja izvodi radove.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.