Na auto-putu do Požege najpre obilaznica oko Čačka

UŽICE – Potpredsednica Vlade i članica Predsedištva SNS Zorana Mihajlović izjavila je u Užicu da će jedna od prvih deonica auto-puta od Preljine do Požege koja će biti završena biti obilaznica oko Čačka, koja će umnogome olakšati put do Užica.

„Sa izvođačima radova dogovorili smo se da se paralelno sa gradnjom dva tunela koja su najteža na ovoj deonici radi i obilaznica oko Čačka, jer najviše vremena ljudi izgube u prolasku kroz Čačak. Činjenica je da smo u Srbiji u prethodne četiri godine pustili u saobraćaj 350 km auto-puta i ja sam danas mnogo lakše, brže i sigurnije došla u Užice nego pre samo godinu dana. A biće još bolje kada krajem 2021. ili početkom 2022. godine završimo deonicu do Požege“, izjavila je Mihajlovićeva za TV 5.

zorana mihajlovic
Zorana Mihajlović, foto: mgsi.gov.rs

Ona je izrazila uverenje da ćemo ove godine uspeti da potpišemo i ugovor o nastavku izgradnje auto-puta od Požege do granice sa Crnom Gorom, deonice koja će biti najteža i najskuplja, jer samo izrada tehničke dokumentacije košta gotovo 50 miliona evra.

Podsetila je da je država preuzela upravljanje nad aerodromom „Ponikve“ kod Užica jer lokalna samouprava nije imala novca.

„Mi smo zato formirali preduzeće Aerodromi Srbije kako bismo što lakše obezbedili novac da bismo ga uložili u manje aerodrome. Tako ćemo uložiti novac i u Ponikve, i to ne mali novac, kako bismo i od njega napravili funkcionalni aerodrom“, rekla je Mihajlovićeva.

Tanjug

You may also like...