Muzej u Priboju slavi 30 godina

PRIBOJ – Zavičajni muzej iz Priboja obeležava 30 godina rada, a organizatori su pripremili raznovrstan kulturno zabavni program.

Obeležavanje jubilarne godišnjice počinje u ponedeljak 29. juna otvaranjem Izložbe mladih pribojskih slikara u Galeriji Zavičajnog muzeja u 19 časova. Od 20 časova biće izvedena monodrama „Zoran Radmilović“, priča o jednom od najboljih i najpopularnijih srpskih glumaca, ispričana iz perspektive glumca koji je opsednut njegovim likom i delom.

Program se nastavlja u utorak 30. juna koncertom Gorana Takića Tola u Amfiteataru Zavičajnog muzeja u 20 časova.

Pozorišna predstava „Ostrvo“, Šabačke industrije kulture, biće izvedena u četvrtak 2. jula u Amfiteataru Zavičajnog muzeja u 20 časova. Predstava je ustvari dramatizovani roman Meše Selimovića, oblikovana kao duo drama, u interpretaciji glumaca iz Šapca Ivane Terzić i Bratislava Jankovića. Predstava je rezultat saradnje Šabačke industrije kulture i Narodnog pozorišta Priština.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Zavičajni muzej Priboj osnovan je 29. juna 1990. godine Odlukom Skupštine opštine Priboj, a njegova osnovna delatnost je izučavanje, čuvanje, sakupljanje i prezentacija umetničko-istorijskih dela i kulturne baštine opštine Priboj.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.