Mural sa znamenitim Užičanima

UŽICE-Sanja Cvetić i Boban Lazić uradili su mural sa likovima znamenitih Užičana,Mališe Atanackovića, Srba Stamenkovića, Milutina Uskokovića, Marije Mage Magazinović,  Stiva Tešića i Ljube Stojanovića na zidu gde je nekada bila pošta.

muralSanja Cvetić diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovne umetnosti, a Boban Lazić  je završio srednju Umetničku školu.Oboje su nezaposleni.

“Prvobitna ideja je bila da se radi mural sa lokovima glumaca koji su nedavno preminuli. Na ideju drugih građana odlučili smo da radimo likove poznatih Užičana. Ovaj prostor je veliki i idealan je za nešto ovakvo. Hteli smo da istaknemo naše sugrađane koji su pomalo pali u zaborav, iako oni nisu jedini koji mogu da se nađu na ovakvim muralima”, kaže Sanja Cvetić.

Sanja i Boban, mural su radili volonterski oko mesec dana, uz podršku grada, nekoliko preduzeća, ali i građana.

mural-posta-3-300x180“Radili smo i noću, po svim vremenskim uslovima i po suncu i po kiši. Građani su dolazili, čestitali nam, pružali podršku za našu ideju. Vrlo često su nas upozoravali na neke stvari koje mi nismo primećivali”, kaže Boban Lazić.

“Projekat ima edukativni karakter, jer dobar deo naših sugrađana nedovoljno zna o ovim ljudima, koji su malo i zaboravljeni. Mi ćemo se truditi da ih vratimo na mesto koje im pripada”,  rekao je član Gradskog veća Petar Blagojević.

 

You may also like...