MUP: Za samo 10 sati pojačane kontrole otkriveno 1.260 saobraćajnih prekršaja

Pripadnici MUP-a, Uprave saobraćajne policije, u akciji pojačane kontrole saobraćaja u Novom Sadu, Nišu, Čačku i Užicu su, za samo 10 sati, otkrili 1.260 prekršaja, od čega je čak 140 prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola.

foto.MUP Srbije

U akciji koja je sprovedena između 7. i 8. oktobra ove godine, više od 40 odsto vozača sankcionisano je zbog prekoračenja dozvolјene brzine kretanja.

Iz saobraćaja je isklјučeno 198 vozača i 25 vozila, a 20 vozača zadržano je u službenim prostorijama policije zbog različitih prekršaja.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i šest prekršaja nasilničke vožnje, a sankcionisali su i 216 učesnika u saobraćaju koji nisu koristili sigurnosni pojas.

Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravlјaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Saobraćajna policija će u cilјu unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola na teritoriji Srbije.

MUP Srbije

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.