MUP: Više od 1.900 vozača pod dejstvom alkohola i droge za sedam dana

 Iz saobraćaja je na području Srbije isključeno 1.870 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola 60 vozača koji su seli za volan pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz MUP-Srbije

Vozilo saobracajna policija
Foto.ZooMUE

Ovo su rezultati sedmodnevne akcije ROADPOL, koja je sprovedena u 30 evropskih zemalja članica Evropske mreže saobraćajnih policija.

„Tokom akcije, kontrolisano je više od 71.500 vozača i otkriveno je ukupno 14.027 prekršaja, a 377 vozača zadržano je u službenim prostorijama zbog prekršaja.

U okviru ove akcije, od subote 17. juna u 12 časova do nedelje 18. juna u 12 časova, sprovedena je akcija Alcohol & Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja bili angažovani svi raspoloživi alkometri i droga testovi.

U svega 24 časa, iz saobraćaja je isključeno 608 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci“, piše u saopštenju.

S obzirom na to da u narednom periodu predstoji održavanje muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo velikog broja posetilaca, iz MUP-a apeluju na građane „da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju povoljnog stanja bezbednosti saobraćaja“,navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.