Mrkaić za minimalac (VIDEO)

IVANJICA – Od velikog broja prilika fudbaleri Javor Matisa su iskoristili samo jednu, ali je i to bilo dovoljno za osvajanje sva tri boda.

U drugu utakmicu plej auta Javor Matis i Zemun su ušli sa različitih pozicija ali sa istim ciljem, osvojiti sva tri boda. Svakako da su bodovi bili više potrebni Ivanjičanima jer im gori pod nogama oko opstanka a Zemun je bio rasterećen bez tih briga. Na kraju je domaćin došao do zlata vredne pobede, uz veliki broj propuštenih prilika. Zemun je u Ivanjicu doputovao sa kombinovanim sastavom ali se to nije nimalo odrazilo na filozofiju igre trenera Milanovića koji je oderdio sastav: Ostojić, Milutinović, Cvetković, Bosanac (Stojanović 64’) Stanimirović, Cuckić, Laciskas (Pandurević 56’), Podunavac (Kalajanović 32’), Asani, Marković, Beljić. Vlado Jagodić nije imao kadrovskih problema pa je njegova ekipa izgledala ovako: Đogatović, Dolmagić (Kornelijus 81’), Karišik, Crnomarković, Amanović, Marčić, Đerić (Amani 58’), Panić, Marković (Petković 64’), Eliomar, Mrkaić. Utakmicu je sudio Novak Simović iz Lovćenca, sa svojim pomoćnicima Matijom Olajoš Nađom iz Subotice i Svetlanom Bilić iz Rume.

Gosti su odmah na startu pokazali da žele da igraju jer i da njihova pozicija na tabeli nije nimalo slučjna. U uvodnim minutima utakmice zeleno-plavi su imali više loptu u svojim nogama ali prvu priliku ipak beleže domaći igrači koji su bili pod većim pritiskom, jer će im do kraja prvenstva pretiti briga oko opstanka. Simović je u 9. minutu dosudio slobodan udarac za Javor Matis koji je izveo Silva. Loptu je glavom zahvatio Marković ali nije bio precizan, kao ni Mrkaić dva minuta kasnije kada je šutirao pored gola. Odličnu priliku u 23. minutu imao je ponovo Marković. Silva je idealno centrirao, Markoviću je jedino preostalo da poturi glavu a Ostojić je dobrom intervencijom pokazao da je dobar golman. Dvadesetak sekundi kasnije Mrkaić je pogodio stativu. U 37. Javor Matis postiže gol. Još jedan prekid, ovoga puta sa desne strane. Slobodan udarac je izveo Amanović, najbolji u skoku je bio Panić a kada su počeli da se raduju igrači i navijači domaćih gol je bio poništen na intervenciju Svetlane Bilić. Zemun je dosta dobro kontrolisao loptu, a Javor Matis je na drugoj strani bio konkretniji u prvom poluvremenu, pa u 42. minutu beležimo i priliku za Eliomara kada lopta odlazi pored gola. Idealnu priliku za Javor Matis imao je Mrkaić u 44. minutu. Imao je ceo gol ispred sebe, mogao je da bira, ali se odlučio za udarac po sred gola, a hitri golman Ostojić stiže još jednom da spase svoju ekipu. Odmah nakon kornera šutira Crnomarković glavom da bi lopta još jednom izbegla gol Ostojića. Nezadovoljniji na poluvreme odlaze domaći jer su bili konkretniji i stvorili su više stopostotnih prilika, što na njihovu žalost nije rezultiralo golom pa su mreže ostale mirne.

U nastavku ista meta isto odstojanje. Na isteku 53. minuta svoj udarac je oprobao Eliomar a Ostojić rukometnom intervencijom loptu šalje u korner. U 57. Amanović je sve dobro uradio, pobegao odbrani Zemuna, a završni udarac je bio u stilu beka, visoko preko gola. U  59. Javor Matis konačno dolazi do zasluženog vođstva. Dolmagić se odlično ubacio po svojoj strani i dobio loptu od Marčića. Imao je čistu situaciju ispred sebe, video slobodnog Mrkaića koji svojim sedmim golom u ovoj sezoni donosi više nego željeno vođstvo. Kao da je taj gol uticao na domaću elipu koja se plašeći da ne primi gol, povukla na svoju polovinu, kako bi zatvorila sve prilaze ispred Đogatovića. Zemun se nije snašao u takvoj postavci igre i nije uspevao ništa konkretnije da uradi, dok je Javor Matis želeo da se utakmica što pre završi i da se tri boda upišu na njihov konto. Na kraju je tako i bilo i mora se konstatovati da je pobeda ipak pripala ekipi koja je bila konkretnija i samo zahvaljujići golmanu Ostojiću Zemun je Ivanjicu napustio sa samo jednim golom u mreži.

Ivanjičane već u sredu čeka derbi u Lučanima, a nakon toga na stadion pored Moravice stiže direktan konkurent u borbi za opstanak, Borac.

You may also like...