MOSI i Zlatarfest u isto vreme

NOVA VAROŠ – MOSI i Zlatarfest biće održani ovog leta u isto vreme – od 15. do 19. jula, odlučili su odbornici Skupštine opštine Nova Varoš na poslednjem zasedanju u ovom sazivu.

Domaćini su doneli takvu odluku kako bi se izbegli organizacioni problemi i dupliranje troškova kojih bi bilo da su dve manifestacije organizovane odvojeno u standardnim terminima – početkom i krajem jula.

Očekuje se da će na ovogodišnjim 57. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama učestvovati oko 2.500 sportista iz 35 gradova i opština sa tromeđe Srbije, BiH i Crne Gore.

„Bilo bi lepo da ceo jul prođe u sportsko-turističkim manifestacijama, ali to puno košta pa je ovakav kompromis najracionalnije rešenje. Pred nama je dosta posla. Treba obezbedi smeštaj za najmanje 1.500 učesnika MOSI koji će ovde konačiti četiri dana, a očekujemo i dosta gostiju zbog Zlatarfesta“, rekao je Radosav Vasiljević, predsednik Opštine Nova Varoš i dodao da u narednom periodu sledi rekonstrukcija fudbalskog stadiona na Branoševcu, što će koštati više od 20 miliona dinara, kao i završetak fudbalskog terena na Zlataru.

Narednih dana Opštinsko veće izabraće Organizacioni odbor MOSI koji će se delom baviti i Zlatarfestom. U lokalnoj vlasti tvrde da bi organizovanje dve manifestacije opštinu koštalo dodatnih pet miliona dinara, zbog čega bi morao da se radi i rebalans za čije usvajanje u ovom sazivu nema vremena.

Inače, Nova Varoš je poslednji put bila domaćin MOSI 2008. godine, koja je takođe bila izborna, zbog čega je bilo dosta problema u samoj organizaciji.

Varoške novine i PP Media

You may also like...