Moravički okrug nominovan za visoko međunarodno priznanje

ČAČAK- Moravički okrug nominovan je za međunarodnu nagradu „Postignuća 2020“ kao dinamično rastuća regija , navodi se u saopštenju Stručne – PRESS službe Moravičkog upravnog okruga.

„Dosledan rad i dostignuća Moravičkog okruga u povećanju njegove investicione i turističke atrakcije zaslužuju pažnju vaših kolega i investitora iz različitih zemalja. Temeljno biramo nominovane. Mravički okrug je ušao u uži izbor u skladu sa informacijama prikupljenim iz različitih izvora. Naše analitičko odeljenje proučavalo je materijale sa granskih konferencija, foruma i izložbi, aktivnosti profesionalnih sindikata i udruženja, međunarodnih fondova i udruženja, državnih organa, društvenih mreža, medija“, stoji u pismu Aleksandre Ferguson, koordinatorke programa „Postignuća 2020“.

Forum dostignuća je moćna međunarodna platforma za komunikaciju u različitim sferama aktivnosti, uključujući upravljanje gradovima i teritorijama, nauku i obrazovanje, poslovanje i zdravstvo. On je bez premca u pogledu mogućnosti umrežavanja i nudi priliku za uspostavljanje neprocenjivih poslovnih veza.

Iako ostaje potpuno nezavisan od vladinog ili političkog uticaja, 54 zemlje sveta prepoznaju Forum dostignuća zahvaljujući kombinaciji međunarodne saradnje i pozitivnih komercijalnih rezultata.

Organizacioni odbor i Stručno veće Međunarodnog foruma za dostignuća „Postignuća 2020“ pozvali su načelnika Slobodana Jolovića da 17. aprila 2020. poseti Englesku i u Londonu prisustvujete godišnjoj ceremoniji „Postignuća 2020“.

Slobodan Jolović
Foto: moravičkiokrug.gov.rs

„Predložiću gradonačelniku i predsednicima opština da uradimo prezentaciju i u Londonu zajednički predstavimo potencijale Moravičkog okruga u povećanju investicione i turističke atrakcije za sve četiri lokalne samouprave kako bi privukli veću pažnju inostranih gostiju i investitora“, kaže Jolović.

Ovo je drugo visoko međunarodno priznanje koje u veoma kratkom vremenskom razdoblju stiže na adresu Moravičkog upravnog okruga.

Nezavisni Međunarodni komitet u oktobru prošle godine Moravičkom upravnom okrugu i načelniku Slobodanu Joloviću kao pojedincu je dodelio prestižnu internacionalnu nagradu i priznanje „GlobalLocal” kao najboljoj državnoj instituciji sa izvršnim ovlašćenjima u 2019 godini na teritoriji 23 države Srednje i Jugoistočne Evrope”, navodi se u saopštenju saopštenje Stručne – PRESS službe Moravičkog upravnog okruga.

Stručna – PRESS služba Moravičkog upravnog okruga

You may also like...