Momirović:Nastavljamo ulaganja u putnu infrastrukturu u Kosjeriću (VIDEO)

KOSJERIĆ- Kosjerić je važan poljoprivredni i turistički centar u Srbiji i zato se nastavlja ulaganje u putnu infrastrukturu u ovom kraju,jer je to osnov za dalji privredni razvoj,izjavio je ministar za građevinarstvo,saobraćaj i infrastrukturu Tomislav Momirović posle sastanka sa rukovodstvom opštine i Puteva Srbije danas u Kosjeriću.

Momirović je obišao radove na deonici puta od sela Makovište do Kosjerića,jedne od četri deonice koje se pripremaju za asfaltiranje u opštini Kosjerić.

„Vlada Srbije je uložila 105 miliona dinara da bi asfalt došao do Makovišta,Seče reke,Brajkovića i Varde,što je trećina lokalnog budžeta opštine.Mi ne smemo da dozvolimo da iz krize izazvane korona virusom izađemo sa ranama.Ne smemo da dozvolimo da standard stane,da zaustavimo investicije u infrasrukturu.Zato svuda u Srbiji moramo da pojačamo investicije i da opštinama damo impuls „, istakao je Momirović.

Predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić naveo je da se trenutno radi 4 kilometra puta u Makovištu,u Sečoj reci 2 kilometra i u Brajkovićima 1,3 kilometra i da će radovi biti završeni u naredna 2 meseca.U planu je i asfaltiranje puta u Vardi.

„U naredne 2 godine biće završeno svih 13 kilometara puta od Makovišta do Kosjeerića.Put je za ovo selo od izuzetne važnosti jer ovde živi dosta mladih koji su ostali u selu „,naglasio je Đokić .

Ministar Momirović je u Kosjerić došao vozom.

„Voz je trenutno najefikasniji,najjeftiniji i najkonforniji prevoz do Beograda.Zahvaljujući rekonstrukciji pruge do Valjeva kao i završetku deonice autoputa do Požege  zapadna Srbija će sa Beogradom biti povezana za sat i po vremena“,naglasio je Momirović.

Ministar saobraćaja najavio je i rekonstrukciju barske pruge od Valjeva do Kosjerića u narednom periodu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.