Momir Petrović član Gradskog veća za privredu

UŽICE-Odbornici Skupštine grada Užica usvojili su prvi rebalans budžeta u ovoj godini.Nije došlo do povećanja budžeta,već do preraspodele sredstava. 

gradska kuca2“Prepolovili smo prihode od prodaje imovine i još niz drugih,a neki su i uvećani. Na strani rashoda morali smo da uključimo još 30 miliona dinara. To je zbog obaveze prema roditeljima, kojima smo dve godine naplaćivali više nego što je moglo po postojećojh uredbi. Takođe morali smo uvećati neke rashode , gde je analiza pokazala da moraju biti uvećani, a to su rashodi za tužbe, takse sudske, što sada stiže na naplatu”, objasnio je gradonačelnik Tihomir  Petković.

Po rečima Petkovića ,smanjen je budžet Direkcije za izgradnju za 60 miliona dinara.

„Realno, budžet koji je planiran od 2,5 milijarde je veći nego ikada. Nadam se da ćemo uspeti da  zadržimo ovaj nivo prihoda i rashoda, a ako to ne bude realizovano, onda će biti još jedan ili dva rebalansa budžeta“,kaže Petković.

Na današnjoj sednici odbornici su izabrali  Momira Petrovića  za člana Gradskog veća za privredu. Petrović je od decembra 1995. godine vlasnik private firme, a u veće ulazi na predlog privrednika.

“Moj zadatak će biti da pojednostavim komunikaciju privrede i gradskih organa, da iznesem i prenesem komentare, predloge i probelme privrede. Takođe, cilj će mi biti da pomognem da predstavim naše gradske potencijale ekonomskim delegacijama, da pomognem u izboru obrazovnih profila koji su potrebni privredi. Radiću na tome da zajednički napravimo zaključke i strategije prema ministarstvima i republičkim institucijama, u nekim oblastima gde se privreda i gradska uprava poklapaju”, kaže Petrović.

You may also like...