Moderan zeleni pijac posle 30 godina (VIDEO)

UŽICE – Rekonstrukcija užičkog zelenog pijaca radi se u nekoliko faza, a kada sve bude završeno početkom sledeće godine zeleni pijac imaće sasvim novi izgled.

Užičani znaju da je svaki odlazak na zeleni pijac u toku leta paklen jer je ispod tezgi sa voćem i povrćem  previše toplo. U toku zime postoji drugi problem – sa nadstrešnica uvek  pada kiša, topi se sneg. Negoduju  i prodavci i kupci, a sada će sve to da se promeni jer će grad konačno dobiti moderan zeleni pijac.

Godinama su prodavci, ali i kupci na užickom pijacu Lipa slušali obećanja da će ovaj prostor biti sređen i natkriven kako bi uslovi rada bili kvalitetniji.  2010. urađena je mlečna hala u kojoj su prodavci suvomesnatih i mlečnih proizvoda, a zakupci tezgi na zelenom pijacu još uvek čekaju na sledeću fazu radova u kojoj će biti natkriven ceo prostor pijaca. „Biće lepo kada sve bude natkriveno“ kažu kupci, ali i prodavci.

Trenutno se čeka na završetak trafostanice kako bi na elektro mrežu bila priključena zgrada predviđena za robni pijac. Lokali će biti izdavani po principu lictacije dok će na spratu biti službene prostorije preduzeća Bioktoš, koje gazduje pijacom. Započeta je izgradnja još jedne zgrade za prodavce sa robnog pijaca, a sledeća faza je natkrivanje celog prostora. Do kraja godine trebalo bi da bude raspisan tender, a sam pijac će po završetku radova izgledati sasvim drugačije.

Ukoliko bi svi predvidjeni rokovi izgradnje bili ispoštovani, što opet zavisi od izvođača radova, Užice bi moglo da dobije novi pijac početkom sledeće godine. Kruna svih radova biće izgradnja fast garaže koju će koristiti i prodavci, ali i svi oni koji dođu da pazare.  

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.