Mobilizacija (video)

IVANJICA – Posle katastrofalnog poraza u Subotici od Sparataka Ždrepčeva krv u Javor Matisu je proglašena „mobilizacija“.

Fudbaleri Javor Matisa su sa dva vezana gostovanja u Šapcu i Subotici doneli samo jedan bod uz gol razliku 1:5. Kada se pogleda površno može se zavesti pod kategoriju katastrofe, ali kakvi su sve maleri zadesili Ivanjičane onda je sve ovo realan sled stvari. Protiv Mačve je Javor Matis osvojio bod, a ostao bez Amanovića i Mitoševića što je dodatno otežalo nezavidnu poziciju u kojoj su se našli. Usledilo je gostovanje u Subotici, razgoropađenom Spartaku sa željom da se domaćin iznenadi na način kako su oni iznenadili Partizan. Početničkim greškama u finišu prvog i drugog poluvremena sve je palo u vodu i na kraju visokih 4:0 za plave golubove. Kako god bilo u narednom kolu dolazi još veće iskušenje. Voždovac, ekipa koja u poslednje vreme pravi odlične rezuzltate, igra dobar fudbal a JavorMatisu su bodovi od ogromnog značaja. Zbog toga će Vlado Jagodić u svlaičionici proglasiti mobilno stanje.Jedina svetla tačka u mraku u kom se našao Javor Matis je kapiten Vladan Đogatović. Golman izuzetnih kvaliteta i ono što je najmanje trebalo Ivanjičanima je njegova povreda. Protiv Spartaka je morao iz igre u 80.minutu zbog bola u prednjoj loži i pitanje je da li će Đogatović moći na gol do kraja ove polusezone.

Javor Matis u utakmicu protiv Voždovca ulazi desetkovan. Neće biti Mitoševića, Amanovića, Obadovića, Đogatovića i Marčića što je uz Tripkovića pola ekipe. I pored toga ekipa mora na teren sa onim igračima koji su spremni, kako reče Jagodić da idu glavom gde niko neće nogom. Pobeda znači sve poraz vuče na još dublje dno. Teren će sigurno biti izuzetno težak što će otežati posao igračima obe ekipe kao i Novici Anđelovskom koji će deliti pravdu na ovom meču. Pomagaće mu Darko Savović i Petar Piper dok će četvrti sudiaj biti internacionalac Nenad Đokić.

You may also like...