Mladost protiv Mladosti

UŽICE – Podmlađeni sastav Slobode u drugom kolu dočekuje zemunsku Mladost.

Užičani su pred svojim navijačima na premijernom meču savladali Tamiš, dok su Zemunci poraženi od Dinamika, takođe u svojoj hali. Međusobni duel ove dve ekipe može da bude izuzetno zanimljiv jer će domaćin tražiti overu pobede iz prvog kola, dok će gosti želeti da naprave brejk i nadoknade propušteno protiv Dinamika. Vladimir Lučić smatra da je Mladost odlična ekipa, da su čak iskoristili mogućnost dovođenja još nekih igrača, ali ne zna da li će oni biti u rosteru za ovu utakmicu. Bez obzira na to njegova ekipa će igrati maksimalno koncentrisano sa željom da ostvari jošjednu pobedu:

“Čeka nas još jedna teška utakmica protiv uvek nezgodne ekipe Mladosti, koja je u ovoj sezoni napravila dobar spoj mladosti i iskustva. Imaju 3 – 4 starija igrača koji u svakom trenutku znaju šta treba raditi, i ja se nadam da ćemo u našoj hali, pred našom publikom u drugom kolu ostati neporaženi, jer ćemo dati svoj maksimum što bi terbalo da bude dovoljno za nova dva boda. Naša ekipa je dosta podmlađena,protiv Tamiša je pokazala mnogo više kvaliteta nego slabosti. Mladost nam daje krila da igramo dosta brže, ali u toj brzini može da dođe i do grešaka. Sve u svemu biće ovo duga i teška sezona za nas, ali iskreno nadam se dobrim rezultatima.”

Dušan Kutlešić se na početku sezone našao u redovima svoje Slobode i sa 25 godina je sigurno najiskusniji u ekipi. Njegovo prisustvo znači mnogo ali ostaje pitanje do kada će Dule biti Lučiću na raspolaganju, jer igra na otvoren ugovor. Bez obzira na sve Kutlešić želi pobedu i nada se dobroj igri svoje ekipe:

“Obzirom da nam je raspored odredio dve vezane utakmice kod kuće, što nam ide u prilog, bitno je da potvrdimo ovaj trijumf iz prvog kola i da sa dve vezane pobede uđemo u nastavak prvenstva, što bi na psihološkom planu mnogo značilo ovoj ekipi koja će se ove godine boriti za opstanak. Mladost je dosta promenila sastav u odnosu na prošlu godinu, ali stručni štab je sigurno dobro analizirao njihovu igru i nemam sumnju da će nam dati tačne smernice kako da se suprotstavimo narednom protivniku.”

Utakmica između Slobode i Mladosti igra se u subotu u hali Veliki park od 19 sati.          

You may also like...