Mladi košarkaši Srbije na Zlatiboru

ZLATIBOR – Mlada košarkaška reprezentacija Srbije na Zlatiboru sprovodi deo priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se igrati od 13. do 21.  jula u Izraelu.

Selektor Oliver Popović trenutno na raspolaganju ima 15 igrača, a očekuje se da sastav uskoro bude kompletiran.

Iako je bilo predviđeno da na Zlatiboru odigraju kontrolnu utakmicu sa seniorskom reprezentacijom Alžira, ovaj meč je otkazan, tako da će prve provere imati po odlasku sa Zlatibora, u Vršcu, protiv Francuza.

Generalna proba pred odlazak na EP biće učešće na tradicionalnom turniru „Turgut Atakol“ u Istanbulu, a na kontinentalnom takmičenju naša selekcija nalazi se u grupi sa domaćinom Izraelom, Ukrajinom i Italijom.

„Nezahvalno je davati prognoze iz razloga što još ne znamo sastav ekipe. Čekamo odgovor Miškovića, koji je odustao od drafta i trebalo bi da nam se priključi. Ima i povređenih igrača, a igrači 2000. godišta, Pecarski, Ilić i Petrušev su sa selekcijom do 19 godina, koju očekuje Svetsko prvenstvo i to je svakako prioritet. Normalno je da svaka selekcija Srbije na takmičenja ide sa velikim ambicijama. Sama grupa je teška, ali na Prvenstvu u ovom uzrastu generalno nema lakih mečeva, pa je možda i dobro što prvu utakmicu igramo sa domaćinom“, kaže selektor Popović.

You may also like...